top of page

TILLGÄNGLIGHET

Tillgänglighet handlar om att alla ska känna sig välkomna och att alla ska få en magisk upplevelse under sitt besök. Vi strävar efter en stor bredd och vill erbjuda en god service. Därför pågår det ständigt ett arbete för att underlätta för våra gäster med funktionsvariation.

Ur ett tillgänglighetsperspektiv finns delvis utmanande miljöer. Världen är delvis kuperad, har vissa partier med hinder. Det är cirka 3000 kvadratmeter totalt i hela världen.

Har du frågor under ditt besök? Kontakta någon från teamet, under "kontakt".

Bra att veta för dig med funktionsvariation

Syn- och hörselstöd

Har du nedsatt syn eller hörsel? Vi strävar efter föreställningar ska vara tillgängliga för alla. Vi erbjuder fri utlåning av hörslinga. Kan bokas och hämtas hos Nolia.

Har du nedsatt syn finns möjlighet till placering längre fram på våra föreställningar. Intyg om förtur till sittplats fås av Besökservice i entréområdet. Ledarhund är välkommen, observera att det förekommer höga ljud i vissa föreställningar.

Parkering

Parkering för rörelsehindrade finns på vår huvudparkering intill entrén. Har du handikapptillstånd parkerar du fritt.

Toaletter

Anpassade toaletter för gäster med rörelsehinder finns på följande platser i parken

Ledsagare eller personlig assistent

Ledsagare eller assistent till en gäst med synlig eller dold funktionsvariation erhåller fri entré mot uppvisande av ledsagar-/assistentintyg.

Ledsagaren erhåller fri entré mot uppvisande av ett intyg som bekräftar behov av ledsagning/extra stöd.

På intyget måste framgå behov av extra stöd/ledsagning, endast diagnosintyg är inte giltigt.
Intyg som godkänns är utfärdat av vårdgivare, assistansbolag eller kommun.

Intyget skall uppvisas i entrékassan när ni kommer till Sagornas Värld, där ni också hämtar ledsagarens biljett. Vid behov av fler ledsagare behöver detta intygas.

 

Rullstolar

Vi erbjuder ett begränsat antal rullstolar som våra gäster är välkomna att låna utan extra kostnad över dagen. Rullstolarna lämnas ut hos Gästservice. Det går bra att förboka sin rullstol före ditt besök.

Rullstolsplats

Under de flesta av våra föreställningar finns ett begränsat antal särskilt anvisade platser för våra rullstolsburna gäster. Kom gärna i god tid till föreställningarna så har våra publikvärdar större möjlighet att hjälpa er till en bra plats.

 

Fordon som hjälpmedel
Fordon som till exempel cykel, elscooter, kickbike är inte tillåtna.
Om du är i behov av annat fordon än rullstol eller permobil som hjälpmedel vid ditt besök behöver det styrkas med ett intyg från vården.
Vi tar gärna emot intyget på mejl i förväg. Utan intyg tillåts inga fordon förutom rullstol och permobil.

Att besöka parken med specialfordon som hjälpmedel
Världen har delvis kuperad miljö och kan vi vissa delar vara svåra att ta sig fram på.
Det krävs att fordonet framförs i gånghastighet och med stor försiktighet.
Vi garanterar inte plats vid våra föreställningar. Oavsett anledning inte tillåtet med barnvagnar eller andra fordon på våra publikplatser under föreställning.
Kan man gå korta sträckor så rekommenderar vi att parkera hjälpmedlet på våra barnvagnsparkeringar och sitta på de vanliga sittplatserna under våra föreställningar.
Det är inte möjligt att använda fordon i vår restaurang.

Restauranger

Alla restauranger är tillgängliga för rullstolsanvändare. Har du födoämnesallergier?

Vi lagar mat som ska passa de allra flesta av våra besökare och väljer ingredienser med tanke på det. Det är viktigt att alla gäster känner sig välkomna till Sagornas Värld och därför utökas ständigt alternativen för allergiker på de olika försäljningsställena. Här kan du läsa mer om vårt arbete och våra allergialternativ.

bottom of page